Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΣΕ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΒΟΡΒΟΡΥΓΜΟΙ
της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου
εκδόσεις Πατάκη,
Προσωπικά αστέρια  8 στα 10

Θα μπορούσα κάλλιστα να αυτοαποκληθώ "ο Θεός των Καθυστερημένων Πραγμάτων".  Με διαφορά φάσης φι έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Αθήναιου. Μετά από το ντόρο και τον αχό. Αγνοώντας τα περί ντόρου και αχού, το μάτι μου τράβηξε το χαριτωμένο εξώφυλλο και ξεκίνησα την ανάγνωση.
Γοητευτικός χαρακτήρας ο Αθήναιος! Για να πω την αλήθεια θα προτιμούσα το βιβλίο να κυκλοφορούσε ως Αθήναιος και να μην αποκαλυπτόταν η ταυτότητα της συγγραφέως. Αλλά, φαντάζομαι, η αποκάλυψη θα ήταν αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τέλος πάντων.
Το βιβλίο ήταν ένα ευχάριστο ανάγνωσμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Καλύτερο από πολλά δημοσιευμένα ιστολόγια γεμάτα εντυπωσιασμούς και εξυπνάδες. Η συγγραφέας φαίνεται ενδιαφέρων και έξυπνος άνθρωπος. Μπερδεύει αποτελεσματικά τη μαγειρική με την ιστορία και τις συνταγές με τα πεπραγμένα του Αθήναιου.
Θα ήθελα να διαβάσω και άλλα κείμενα της αλλά θα προτιμούσα όχι σε βιβλίο αλλά στο ιστολόγιο της. Θα είχε περισσότερο μυστήριο και αναφέρομαι στην ταυτότητα βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι προαιρείσθε...